4 Manfaat Buah Anggur Untuk Cegah Masalah Kesihatan Kronik

Kau share, Kau hado!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Banyak kebaikan dan manfaat anggur untuk tubuh kita. Antaranya adalah melegakan sembelit, ketidakhadaman. masalah buah pinggang sehingga mampu untuk mencegah katarak. Buah anggur, antara buah yang sedap dan kaya dengan Vitamin A, C, B6 dan folat juga mengandungi mineral penting iaitu pottasium, kalsium, zat besi, fosforus, magnesium dan selenium.

Buah anggur juga mengandungi flavonoids iaitu anti oksida yang sangat tinggi, di mana ia dapat mengurangkan masalah kerosakan sel disebabkan oleh radikal bebas serta dapat melambatkan proses penuaan. Berikutan kandungan yang tinggi nutrien menjadikan buah anggur sebagai peranan utama untuk memastikan kita mendapat kesihatan baik secara keseluruhan serta dapat mengamalkan cara hidup yang aktif.

Kak Kep memang kagum dengan kuasa buah anggur. Buah kecil warna hijau dan ungu itu dapat mengelakkan kita dari terdedah kepada masalah kesihatan yang kronik. Tak percaya? Percayalah…

Masalah Alzheimer : Resveratrol , polifenol baik yang terdapat dalam buah anggur dapat bantu untuk merendahkan tahap amyloidal-beta peptides bagi pesakit Alzheimer. Kajian menunjukkan bahawa buah anggur dapat meningkatkan kesihatan otak. Kajian yang diterbitkan dalam British Journal of Nutrition claim bahawa jus buah anggur boleh memperbaiki fungsi otak mereka yang mula menunjukkan tanda tanda masalah kognitif. Kajian juga masih dijalankan untuk mengesahkan interaksi antara buah anggur dan neural sistem. Power tuhhh buah anggur nih. Terus rasa nak pi beli anggur sekarang juga kan? Hahahaha

Alzheimer_s_1760056c

Sistem Imunisasi : Buah anggur hanya kaya dengan flavonoids dan mineral, malah kaya dengan vitamin. Kaya dengan Vitamin C, K dan A dapat meremajakan sistem organ dalam badan secara sepesifiknya sistem imunisasi. Sumber vitamin yang terdapat dalam buah anggur mengurangkan risiko masalah biasa seperti selsema dan juga masalah kesihatan serius yang lain.

Mencegah Katarak : Pesakit kencing manis atau diabetes dan katarak memang tak dapat dipisahkan. Betul tak? Sekiranya masalah katarak menjadi semakin kronik, pesakit boleh mengalami masalah rabun yang sangat teruk dan menjadi buta. Untungnya antioksida yang terdapat dalam buah anggur mempunyai unsur anti penuaan bukan saja membantu kita kelihatan lebih muda malah menyekat masalah seperti katarak dari berlaku.

diabetic-cataract-3

Mencegah kanser : Buah anggur mempunyai ciri anti kanser yang kuat disebabkan oleh kesan anti radang resveratrol. Ia amat berkesan dalam merendahkan peluang kanser kolorektal dan kanser payudara. Jus anggur bukan sahaja menghalang pertumbuhan kanser tetapi juga menyekat pertumbuhan dan pembiakan sel kanser. Pigmen yang terdapat dalam anggur juga dapat meningkatkan imuniti keseluruhan badan untuk pelbagai penyakit.

Vivix – Sirap Anggur Terbaik Dunia

Berdasarkan kajian yang telah dilakukan dapat kita simpulkan bahawa anggur mempunyai banyak kebaikan dan mampu mencegah atau menyembuhkan penyakit kronik. Bagi Kak Kep dan suami, kami ambil anggur dalam bentuk sirap. Alhamdulillah. Sirap tuh pun dihasilkan dari anggur yang terbaik di dunia. Mak ayah pun kena paksa ambil. Hehehe.

Dan sampai sekarang masih lagi terkilan kerana tidak kenal syarikat hijau ini ketika arwah nenek yang menghidap diabetes di mana kakinya terpaksa dipotong dan mengalami masalah katarak yang sangat teruk. Yang lepas jangan dikenang. Semoga nenek tenang di sana. Namun, Kak Kep tak nak perkara ini berlaku lagi dengan memastikan mak ayah pula mendapat khasiat sirap merah pekat Vivix yang terbukti dapat membantu mengawal tekanan darah tinggi dan kencing manis.

Banyak sangat manfaat Vivix Shaklee ini. Nak tau manfaat lain? Tengok klip video di bawah.

Lelaki Kuat Sukan Liat Nak Amalkan Vitamin Sampai Dah Nak Lumpuh? from iReach HD on Vimeo.

Satu botol berharga RM 475. Mahal sangat? Ada caranya untuk dapatkan pengurangan hampir RM 100. Nak tau? Hubungi nombor di bawah atau email di captvitamin@gmail.com okayy..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge