5 TIPS UNTUK TIDAK SALAH PILIH BISNES MLM

Kau share, Kau hado!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Bisnes Multi-level marketing sering juga dikaitkan dengan perkara negatif seperti, skim pyramid, skim cepat kaya, produk yang over-rated & over-priced lantas sedikit sebanyak menimbulkan prasangka kurang baik pada orang ramai.


Baru-baru ini pula ada syarikat yang sedang hangat dengan produk terlaris di landa kontroversi, di mana logo halal digunakan secara tidak sah dan “sains” di belakang “kehebatan” produk dipersoalkan. Memikirkan perkara ini, perasaan saya bercampur baur. Kesian juga kepada para pengedar yang terlibat, tentunya kredibiliti mereka tercalar walhal mereka mungkin terdiri dari orang yang kuat berusaha sejujurnya. Pada masa yang sama geram juga dengan syarikat yang hanya mementingkan keuntungan dan merpergunakan pengedar.

 
Tetapi agak lucu bila setiap kali ada kontroversi, ada juga suara-suara sumbang yang cuba mengaitkan nama Shaklee. Alhamdulillah setakat ini Shaklee kekal teguh, dipercayai sesuai dengan moto syarikat “Always safe, Always works. Shaklee Guarantee”. Bukan mudah nak letak moto sebegitu kalau tidak ada scientific researches & clinical studies to back it up. Ade bran?

Jadi apa pengajaran yang boleh di ambil kalau anda seorang yang sedang tefikir-fikir untuk join MLM?
Carilah syarikat yang:

 

  1. 1.   Ada very good productsand ever satisfied customers. Macam mana? Pilih syarikat yang dah bertahan lama dan terbukti. Bukan yang ada artis popular jadi duta jer. By the way Shaklee has been in Malaysia for more than 20 years.. and more than 50 years in the world.. ehem ehem…
    2.       Based on very strong principal macam Eco-friendly, macam Family-friendly, macam Always Safe, macam….macam… macam Shaklee, eh! 
    3.       Pengedar-pengedarnya pada asalnya adalah satisfied customer. Maknanya awal-awal dia tak jual pun tapi sebab tersangat puas hati they start sharing.
    By the way, current owner Shaklee Roger Bennet bought Shaklee after being satisfied using Shaklee products improved his son’s asthma condition. Now, that is one EXTREMELY SATISFIED CUSTOMER  to begin with. Suka sangat sampai beli syarikat terus. Senang cerita kan? hehehe..
    4.       Pengedar-pengedarnya fokus atau lebih excited emphasize on product LEBIH dari marketing plan and recruiting. (Ever heard of “sengan jer, apply loan riban-riban beli produk then focus recruiting?”  That is one BIG NO! stay away sign)
    5.       Pengedar-pengedarnya TIDAK ambush anda dengan cara parking 5-6 biji BMW/Merce tepi kedai mamak untuk approach anda untuk bisnes talk dengan ayat “ko nak mewah macam kitorang? Join sekarang!” LAME! Very LAME..
    Instead of segala kemewahan duniawi.. pengedar-pengedarnya amat menekankan amalan rohani untuk kejayaan bisnes. You can’t go wrong with that. Kalau anda tak cemerlang berniaga sekalipun, you’d be a better person, at least. 


SO, ADA BERANI JOIN KAMI? Baca apa yang Shaklee tawarkan sekiranya anda jadi ahli Shaklee di SINI

   
Hubungi kami segera

SMS (Doha) 33014039
WhatsApp (Malaysia & Doha) 011 2526 6427
PM di Facebook : Hasliana Md Saad / CaptVitamin
Like page : CaptVitamin
Email : admin@captvitamin.com
Website : www.captvitamin.com
  
* DISCLAIMER : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Hubungi kami segera

SMS (Doha) 33014039
WhatsApp (Malaysia & Doha) 011 2526 6427
PM di Facebook : Hasliana Md Saad / CaptVitamin
Like page : CaptVitamin
Email : admin@captvitamin.com
Website : www.captvitamin.com
  
* DISCLAIMER : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge