Diet Mantap lagi Berkesan dengan Cinch Inch Loss Plan

Kau share, Kau hado!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
CALORIES IN = CALORIES OUT
Benda yang paling susah nak buat kan? Selalu yang terjadi ialah
CALORIES IN > CALORIES OUT
Dan hasilnya??
KEGEMUKAN!!
Menakutkan!!
Bila dah gemuk, menggelabah cari supplemen untuk kuruskan badan. Dilema kebanyakan orang zaman sekarang, tak kira lelaki atau perempuan, remaja, dewasa, anak dara dan mak mak dara.
Mak saya selalu cakap, susah nak cari orang yang kurus ramping zaman sekarang. Selalu yang nampak mesti ‘comel comel’. Saya senyum saja. Dalam hati mengakui! Mungkin cara hidup orang zaman sekarang dan cara pemakanan. Tak macam orang zaman dulu. Kerja kuat. Kerja membajak sawah. Untuk bekalan air bersih kena angkut air dari perigi. Mengandung 7,8 bulan masih angkut kayu api untuk memasak. Rempah juga kena giling sendiri untuk buat kari. Tiada yang segera. Semuanya from scratch.
Bagi orang dulu dulu memang tiada istilah diet! Makan nasi 3 pinggan pun badan tetap macam tuh. Sebabnya? Simple. Macam pengiraan Matematik di atas!
CALORIES IN < @ = CALORIES OUT
Nasi 3 pinggan waktu sarapan itu mungkin sekelip mata dibakar dengan turun menanam padi hingga matahari terik di kepala.
Zaman sekarang bukan macam zaman dahulu. Berani berani nak ambil 3 pinggan nasi untuk sarapan? 3 keping roti pun belum tentu dapat dibakar sepenuhnya. Silap silap ada lebihan yang menjadi lemak tepu. Sebabnya? Lepas sarapan 3 keping roti akan menghadap laptop di kubikel masing masing dengan hanya jari yang ‘exercise’? Jangan ada yang terasa ya, ini adalah fakta. Peace!
Jadi bagaimana cara untuk orang zaman sekarang berdiet? Diet tidak boleh sebarang diet. Diet perlu dengan ilmu.
Dalam kebanyakan diet ‘tradisional’, anda kehilangan lemak dan otot. Apabila anda kehilangan otot, anda kehilangan keupayaan untuk membakar lemak, dan merendahkan kadar metabolisme anda. Dan apabila anda tidak meneruskan lagi diet tersebut, anda tidak boleh membakar kalori seperti anda lakukan sebelum ini. 
Sebaliknya, berat anda bertambah berat. Kitaran ini akan berulang setiap kali anda meneruskan diet. Ia adalah kesan yo-yo.
Cinch Inch Loss Plan Shaklee adalah terbukti berkesan dan mempunyai ujian klinikal!
Kenapa ia berkesan?

 • ·         Mengekalkan jisim otot tanpa lemak
 • ·         Hilang berat dari lemak, bukan otot.
 • ·         Terbukti secara klinikal.
 • ·         Diperkasa dengan Leucine. (Asid amino penting yang melambatkan degradasi tisu otot) *Leucine tidak boleh dihasilkan oleh tubuh kita, jadi anda perlu mendapatkannya dari sumber makanan tertentu.

Ringkasnya:
 • ·         Ia membantu mengawal lapar
 • ·         Meningkatkan tenaga
 • ·         Menyokong metabolism dan memberi kepuasan kepada pengguna.

Setiap kali anda minum Shaklee Cinch, anda akan mendapat 24g protein, 24 jenis vitamin dan mineral penting dan 6g serat larut (dicadangkan diambil bersama 1 sudu Shaklee ESP). Ini penting kerana protein digunakan untuk membina otot dan otot mampu menaikkan kadar metabolism dan juga membakar kalori. 
Makanan  yang kaya dengan protein juga boleh menahan kelaparan, yang mana boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan antara waktu makan. Tidak lupa juga kepada Leucine –  nutrisi penting di dalam Cinch untuk keperluan tubuh kita.
Inginkan diet secara sihat untuk kesihatan keseluruhan tubuh badan anda? 
Hubungi kami dengan kadar segera

SMS (Doha) 33014039
WhatsApp (Malaysia & Doha) 012 253 1301
PM di Facebook : Hasliana Md Saad / CaptVitamin
Like page : CaptVitamin
Email : admin@captvitamin.com
Website : www.captvitamin.com
  
* DISCLAIMER : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge