Infused Water : Bantu turunkan berat badan.

Kau share, Kau hado!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
infused water

Menyegarkan

Infused water !! Fuyohhhh .. nama kemain gah kan? Ramai yang tertanya tanya apa infused water nih.. Sebelum merasakan yang perkataan tersebut sangat bombastic dan vavavoom sangat.. meh Kak Kep nak bagitau maksud infused tuh dulu.. hihihihi.. bukan lah apa sangat.. cuma dalam bahasa Melayu nya ialah “air rendaman”.. lebih kurang macam tuh laa..

Infused water nih sesuai diambil oleh mereka yang susah nak telan air masak. Kira membuatkan air masak bearable untuk sesetengah orang. Ye lah, air masak kosong yang tak ada rasa tuh nak telan 3 liter sehari agak menyeksakan. Tapi untuk turunkan berat badan perlu ambil banyak air kosong kan?

Bila dicampur pelbagai buah buahan, rasa juga lebih menyenangkan dan rupa juga sangat cantik. Jadi membuatkan si peminum tidak sabar sabar nak minum air setiap hari. Dan ada nilai tambah di situ bila sambil minum boleh juga kunyah buah buahan kegemaran seperti strawberry, blueberry, mentimun, nenas dan lain lain lagi. Jadi lebih seronok nak minum. Betul tak?

Tapi jangan ingat nak buat infused water hanya sekadar campak buah buah yang disukai. Meh rapat rapat Kak Kep nak bagi panduan menghasilkan infused water yang baik.

AIR

Komponen utama dalam menghasilkan infused water. Jadi jangan guna sebarang air. Pastikan air yang digunakan dimasak sempurna sehingga mendidih dan sejukkan di dalam bekas tahan panas. Jag kaca lebih elok. Ini adalah kerana apabila semua bahan bahan dicampur, ia perlu disimpan selama 2 jam sekurang kurangnya sebelum diminum.

bekas tutup

Bekas kaca tertutup

JENIS BUAH

Tak semua buah yang sesuai tau. Pilih buah yang tesktur keras dan memberi rasa segar contohnya seperti strawberry, timun, nenas, lemon, kiwi, anggur dan berries. Bila minum air kunyah sekali dengan buah buah. Hehehe. Buah yang tekstur lembik macam mangga dan pisang memang tak sesuai.

3infuse

TEMPOH PENYIMPANAN

Simpan infused water dalam bekas bertutup dan masukkan dalam peti sejuk. Selalunya ia bertahan selama seminggu. Tetapi untuk memastikan kesegaran buah buahan yang digunakan adalah lebih elok habiskan dalam masa 3 hari sahaja. Ini untuk elakkan buah buah yang direndam menjadi terlalu lembik.

Secara asasnya infused water nih macam minum air mineral biasa, cuma ia lebih berkhasiat apabila ditambah dengan buah buahan seperti disebutkan. Buah buah tersebut terkenal dengan tinggi Vitamin C dan antioksidanya.

Bagi yang berhajat untuk menurunkan berat badan dan susah nak minum air kosong, amat disarankan untuk mengambil infused water nih. Ini contoh tips untuk minum air kosong 3 liter sehari yang lebih sedap. Hehehe.

Pesan Kak Kep bagi yang serius nak kurus dan turunkan berat serta kurangkan inci ialah :

Kawal kalori yang diambil.

Air kosong atau infused water 3 liter sehari

Senaman secara kerap.

dan

Amalkan Set Kurus Shaklee.

InshaaAllah.. anda akan capai target berat badan yang diingini. Hihihi.

Nak dapatkan Set Kurus Shaklee?

Hanya dengan satu klik sahaja lagi

JK Niaga Beli Sekarang

HUBUNGI KAK KEP untuk kita sembang sembang macam mana nak dapatkan Shaklee dengan harga yang lebih rendah dengan menjadi ahli Shaklee ;-))

+011 252 66 427

ATAU

+974 3301 4039 (SMS/Call/Whatsapp)

Bagi yang berada di Pulau Pinang dan mahukan Shaklee secara COD.

Boleh hubungi Puan Haslinda Md Saad

di

+6012 420 7544 (SMS/Call/Whatsapp)

Servis pantas dan mantap. Hehehe.

 

Hubungi kami segera

Whatsapp/SMS/Call

011 2526 6427 @ 012 420 7544

PM di Facebook : Hasliana Md Saad / CaptVitamin

Like page : CaptVitamin

Email : hasliana.mdsaad@gmail.com

Website : www.captvitamin.com

* DISCLAIMER : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Comments

    • Kak Kep says

      Waalaikumsalam Ina, terima kasih sudi ziarah Ina.. Hehe.. Untuk buat infused water nih kalau guna berries berries tuh boleh tahan jugak cost dia kan? hihihi..

  1. says

    Seronok tengok air warna warni.
    Lagi satu leh buat dengan lemon.
    Rendaman lemon pun best jugak.
    Tak sempat 3 hari terus habis.
    Tip yang menarik untuk mereka sangat susah nak minum kosong 3liter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge