Inginkan lengan kurus ala ala Miss World? BACA SINI

Kau share, Kau hado!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Perasan tak? Ada satu lagi bahagian badan kita yang paling susah nak kurus selain perut. Kadang kadang badan dah nampak kurus sikit tapi lengan maintain besar batang balak. hihihi.

Nak ambil gambar punya seksa kan? Nak cekak pinggang ke, nak letak tangan bawah ke. nak buat tangan ala ala nasyid ke, serba tak kena dek kerana nak nampakkan lengan kecik. Time tuh mula la, kan best lengan aku kurus macam Miss World. Hihihi.

Jom kita tengok beberapa tips nak kecilkan lengan yang menjadi dilema banyak wanita wanita anggun di luar sana.

 

1) ANGKAT BERAT

Guna dumb bell untuk angkat berat. Cara angkat berat tuh boleh rujuk mana mana di YouTube. Kena buat kerap. Seminggu 3 kali. Mulakan dengan dumb bell yang ringan dulu, lepas tuh tambah berat ikut keperluan. Yang penting konsisten. Tak semestinya perlu ke gym. Di rumah pun boleh. Kalau kreatif boleh guna alatan di rumah seperti botol yang diisi air untuk senaman ini. Tak perlu keluar modal. Lengan kurus dan jimat poket.

 2) AMALAN PEMAKANAN

Mesti bertekad untuk kawal diet seharian. Kurangkan pengambilan karbohidrat dan lebihkan pengambilan sayur sayuran, kekacang, produk tenusu dan protein. Kurangkan makanan yang diproses seperti fast food. Tinggi kalori dan tidak berkhasiat. Jadi bijak dalam memilih makanan. Jangan terlalu mengikut nafsu.

3) SENAMAN AEROBIK

Salah satu cara yang paling efektif untuk kuruskan lengan kerana ia memerlukan pergerakan keseluruhan badan. Boleh cuba gerakan windmill. Boleh rujuk gambarajah seperti di bawah.

 4) BOXING

Ini satu bentuk senaman yang sangat sangat fun. Anda akan keluarkan banyak peluh dengan senaman ini. Kaedah ini akan membentuk lengan menjadi lebih cantik. Boleh tumbuk ‘punching bag’. Tapi kalau tak ada, boleh ‘tumbuk angin’ tapi pastikan anda bersungguh-sungguh. Baru menjadi. 😉

5) PUSH UP

Salah satu cara yang berkesan untuk membentuk lengan seterusnya membakar tisu tisu lemak di bawah lengan.  Amalkan setiap hari, hasilnya pasti menakjubkan.

Kalau betul betul inginkan lengan yang kurus dan cantik mestilah BERTEKAD untuk melakukan semua yang di atas. Tanpa alasan dan dengan berdisiplin. Semua boleh dilakukan di rumah tanpa alatan. 

Kalau rasa susah sangat lemak lemak tuh nak hilang, boleh cuba Set Kurus Shaklee Optimum atau Set Kurus Bajet Shaklee. Memang berkesan dan memudahkan lagi proses mengecilkan lengan dan menguruskan badan anda tanpa ada kesan sampingan. Banyak yang dah cuba dan berjaya mencapai apa yang di inginkan. 

Jangan risau, dengan menjadi ahli Shaklee, harga set tersebut memang mampu milik. Lagipun pihak CaptVitamin menyediakan konsultasi percuma sesuai dengan keperluan anda. Tunggu apa lagi? Jom cuba. Lagi lama tunggu makin berlapis lapis lemak, makin susah nak hilang. Eeeee ngeri..

Hubungi kami segera

Whatsapp//SMS/Call (Doha) +974 33014039
WhatsApp/SMS (Malaysia & Doha)+6 011 2526 6427
PM di Facebook : Hasliana Md Saad / CaptVitamin
Like page : CaptVitamin
Email : admin@captvitamin.com
Website : www.captvitamin.com
  
* DISCLAIMER : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge