Kekal Bertenaga Semasa Berpuasa

Kau share, Kau hado!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Tahun nih puasa bulan 6? Makin awal kan? Alamak.. Ganti puasa pun tak habis lagi Kak Kep nih.. Rugi rugi.. Patutnya bulan 12 dan bulan 1 sepatutnya dah habis ganti puasa di Qatar. Sebab apa tau? Sebab time tuh adalah kemuncak musim sejuk. Musim sejuk seperti yang kita tahu, waktu siang pendek dan waktu malamnya panjang.

Fasting2

Ada lagi beberapa hari nih nak kena ganti.. Kena cepat cepat.. Spring pun dah nak ke penghujung… Pagi pagi hantar anak sekolah dah terasa panas. Suhu dah 20 + degree celcius. Jadi, musim panas bakal menjenguk lah nih.. Kalau dah masuk musim panas.. Merasa lah Subuh jam 3:15am dan Maghrib dekat jam 7pm.. Bayangkan berapa jam tuh.. hihihi

Berpuasa dan masih menyusu memang menguji kesabaran. Hehehe. Memang lah ada kelonggaran untuk tak berpuasa tapi selagi terdaya puasa jek lah.. Kalau tak puasa pun kena ganti jugak kan? Hehehe..

Bayangkan kalau puasa di Qatar berbelas jam dengan masih menyusu dan dalam masa mengandung.. Tu diaaa.. ‘kering kontang’ badan.. Tapi akak kat bawah nih macam rilek jekk.. macam sempoi jekk.. macam cool jekk..

Jom dengar apa rahsia dia? Weahoooooo..

 

Comments

    • Kak Kep says

      Hehehe.. tapi tuhlah kadang kadang terbabas.. syok layan makan time winter.. sudahnya.. jadi summer yang siang panjang tuh jugak ganti pose.. kihkihkih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge