Kenapa saya beri anak anak saya vitamin Shaklee

Kau share, Kau hado!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kecik lagi tuh.. Dah makan vitamin?? Tak elok lah budak budak makan vitamin, nanti gemuk nanti badan tak boleh lawan penyakit sendiri. Ishhh, vitamin? Rosak buah pinggang budak tuh nanti.

Biasa tak dengar ‘ceramah’ berbunyi seperti di atas? Ok, memberi anak anak makan vitamin adalah satu pilihan, tepuk dada tanya selera, nak bagi atau tak nak bagi, tapi saya pilih untuk bagi anak anak saya vitamin kerana saya tak berdaya nak pastikan apa yang anak anak saya makan betul betul berkhasiat, betul betul bebas kimia.
Sebagai contoh, buah epal yang di import dari Australia ke Qatar menggunakan kapal (jimat kos) mengambil masa berapa lama? 2,3,4 bulan? Tapi bila sampai di hypermarket masih berkilat dan cantik. Anda boleh fikirkan bahan apa yang menyebabkan buah epal tersebut cantik macam tuh walaupun dah masuk sebulan dua selepas dipetik? Hmmmmm, macam pelik jek macam pelik jek..


Di sebabkan keraguan keraguan itu lah yang menyebabkan hati melonjak lonjak nak bagi anak anak vitamin. Tambah tambah selepas amalkan vitamin dari Shaklee si abang dah bebas asma/bronkitis sepenuhnya. Alhamdulillah dengan izin Allah. Kalau tidak dulu every month mesti visit hospital for nebulizer, dari pagi sampai ke tengah malam. Memang tak larat berulang ke klinik/hospital.

Saya beri anak anak saya 2 vitamin dari Shaklee iaitu OmegaGuard dan MealShake. Set tingkatkan imunisasi dan tambah selera makan anak anak ini sangat sesuai untuk   mereka yang berusia satu tahun ke atas. Untuk bayi 0-12 bulan, ibu boleh mengambil vitamin vitamin ini dan salurkan kepada melalui susu ibu.

Antara kebaikan Set Kanak Kanak Shaklee ini ialah :

  • Menambahkan selera makan.
  • Tingkatkan fokus anak di dalam kelas.
  • Meningkatkan sistem imun.
  • Mengelakkan sembelit.
  • Mengurangkan eczema.
  • Mengelakkan dari terkena selsema, batuk dan demam.
  • Bagus untuk perkembangan otak kanak kanak.

Setiap ibu bapa pasti mahukan yang terbaik untuk anak anak mereka. Semoga amanah Allah ini sentiasa sihat, aktif dan cergas dalam proses tumbesaran mereka. Kalau tengok anak anak kerap sakit, sedih kita niih sebagai ibu. Nak buat apa pun tak senang kan?

Jom kita cuba set ini untuk optimumkan kesihatan anak anak syurga ini. InsyaAllah. Kalau jadi ahli Shaklee lebih untung, dapat potongan harga sehingga 15-20% bagi setiap pembelian produk. Lebih jimat dan berbaloi baloi. Nak tau caranya? Hubungi saya segera.

 Hubungi kami segera

SMS/Call/Whatsapp (Doha) +974 33014039
WhatsApp?SMS (Malaysia & Doha) +6 011 2526 6427
PM di Facebook : Hasliana Md Saad / CaptVitamin
Like page : CaptVitamin
Email : admin@captvitamin.com
Website : www.captvitamin.com
  

* DISCLAIMER : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge