Kurus Cara Paling Mudah Bagi Ibu Selepas Melahirkan

Kau share, Kau hado!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Untuk bakar sehingga 500-600 sehari agak agak berapa lama masa untuk anda ambil sekiranya anda berjogging di taman atau berlari atas treadmill? Bagi yg amatur setengah jam berlari kita ambil kira 2km berlari anak, joging slow bakar around 150kcal..

Tapi tahukah anda dengan menyusukan anak sahaja 500-600 kalori dapat dibakar dengan mudah dengan hanya anda bergolek golek dan berbaring baring sambil susukan bayi anda. Kaedah paling senang dan paling sempoi untuk kurus dengan cepat. Yeahhh..
Kerana itulah saya sangat sangat menyarankan supaya mana mana ibu yang sedang hamil sekarang, tanamlah azam, bertekad lah dan gali ilmu penyusuan susu ibu sebanyak mungkin untuk menjayakan penyusuan bayi anda sehingga 2 tahun.
Ya, saya tau ramai yang sangat takut. Takut lepas bersalin berat tak turun turun. Jgn risau jgn bimbang, ini kaedah paling senang, dengan susukan bayi anda, bayi akan montel dan mommy akan kurus slim, kita transfer bulat mommy itu pada baby.. hehehe.. bijak bukan?
Bagi saya sendiri, berdasarkan pengalaman, saya rasa dengan cara makan saya sekarang mungkin berat saya dah mencapai tahap 100kg agaknya. Alhamdulillah, berkat menyusukan HM2 dan HM3 sekaligus, walaupun berat tak turun (yerr, saya ngaku saya memang banyak makan) tapi sekurang kurangnya jarum penimbang tidak berat ke kanan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge