Kurus dengan Shaklee:5 Tips Kekal Langsing Pasca Lebaran

Kau share, Kau hado!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

14 hari di bulan Ramadhan telah berlalu. Tidak lama lagi lebaran bakal menjelma. Tak mustahil ramai dah yang runsing untuk menghadapi lebaran. Runsing bukan sebab apa. Sebab risau tak dapat menahan nafsu makan nanti. 15 hari Ramadhan dah berjaya hilangkan 3 kg, lagi 15 hari berpuasa boleh turun lagi 3 kg nih, hilang 6 kg di bulan puasa memang happy sangat. Boleh bergaya dengan peplum raya nanti. Tapi…… juadah raya nanti? hmmmm, susah nih nak menahan nafsu makan, atas meja setiap rumah yang dikunjungi hidangan wajib pasti ketupat rendang, lontong, mee jawa, sate, nasi impit kuah kacang, haihhh berapa ribu kalori tuh? kalau satu hari 4,5 buah rumah yang dikunjungi? Habis lahh 6 kg yang hilang.. silap silap tambah lagi berbelas kilo. Fikirkan pun dah ngeri. 

Di sini, suka saya nak berkongsi tips untuk kekal langsing pada lebaran nanti :


KAWAL NAFSU MAKAN

  • Memang pelbagai jenis hidangan yang akan terhidang di atas meja pada lebaran nanti. Apa yang anda boleh buat, cuba kawal nafsu makan. Fikirkan betapa susah anda hilangkan 6 kg semasa berpuasa.
  • Ambil masa beberapa saat sebelum membuat keputusan untuk memilih makanan. Cara ini membantu anda untuk mengambil jumlah makanan yang anda inginkan secara terkawal.
  • Ambil makanan dalam jumlah yang sederhana dan terkawal untuk beri peluang kepada sistem penghadaman badan terus berfungsi dengan baik sepanjang Aidilfitri.


JANGAN LUPA MINUM AIR

  • Air yang dimaksudkan ialah AIR PUTIH yaaa.. Ambil air putih secukupnya dan jangan lupa makanan yang berserat tinggi untuk elakkan sembelit.


KURANGKAN MAKANAN MANIS

  • Kebanyakan makanan yang dihidangkan semasa lebaran terdiri dari yang berlemak, dan mengandungi garam tinggi. Minuman berkarbonat, kordial dan bersoda juga sangat popular. Tidak salah untuk ambil minuman sedemikian tetapi ikuti dengan segelas air putih.


PENGAMBILAN BUAH KURMA

  • Pengambilan beberapa biji buah kurma di awal pagi sangat bagus. Anda juga digalakkan mengambil makanan seperti roti gandum penuh, susu rendah lemak dan sepotong buah buahan sebagai sarapan ringan sebelum menjamah juadah hari raya.


HADKAN HIDANGAN TENGAHARI & MALAM

  • Untuk hidangan tengahari dan malam, anda boleh menambah pengambilan  sayuran dan buahan segar. Ia amat penting untuk membantu penghadaman makanan yang anda ambil sepanjang hari tersebut.


Ish.. macam mustahil jek kan nak ikut tips secara alami seperti di atas? hmmmm.. bukan ke hari raya nak enjoy makan.. hehehe.. 

JANGAN RISAU u olls.. SHAKLEE ada penyelesaian bagi masalah ‘pantang tengok’ anda itu… sebelum bajet habis untuk duit raya dan persiapan raya.. apa kata allocate sikit bajet tuh untuk pastikan anda kekal langsing kurus menawan walaupun selepas hari raya…

Testimonial diri sendiri yang ambil set nih, yang saya perasan.. walaupun makan banyak tapi berat tak naik.. maintain jek.. menarik kan? hehehe.. nak tau rahsia, tips dan cara makan SET KURUS SHAKLEE Pasca Lebaran nih.. baik order cepat cepat dengan CaptVitamin. Konsultasi eksklusif hanya untuk pelanggan CaptVitamin sahaja.. Rugi ooo sape yang tak grab set nih.. ish ish ish..

Hubungi kami segera

SMS (Doha) 33014039
WhatsApp (Malaysia & Doha) 011 2526 6427 / 012 420 7544
PM di Facebook : Hasliana Md Saad / CaptVitamin
Like page : CaptVitamin
Email : admin@captvitamin.com
Website : www.captvitamin.com
  
* DISCLAIMER : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge