Kurus sebelum RAYA dengan ESP & Cinch Shake Shaklee : Bagaimana caranya?

Kau share, Kau hado!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Secara peribadi saya sangat gemar bereksperimen dengan Cinch & ESP Shaklee? Eksperimen ke atas diri sendiri satu hingga dua minggu dan kemudian berkongsi dengan semua di blog ini. Apa yang best sangat dengan Cinch & ESP Shaklee nih? Bagi rasa KENYANG DAN PUAS dalam jangka masa panjang. Memang best sebab buatkan kita tak rasa nak mengunyah benda benda yang tak sepatutnya.

Hmmm.. jom kita baca manfaat dan kebaikan ESP Shaklee nih dulu, lepas tuh kita story bagaimana ESP & Cinch Shake dapat bantu untuk kurus dengan cepat dan sihat. 


 850gm ESP Shaklee ini dihasilkan dari 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama. ESP Shaklee ini mengandungi 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral dan sangat sesuai untuk semua peringkat umur tua dan muda.

Satu hidangan ESP Shaklee ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tanpa kolesterol, tiada asid urik dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.

Sifat rendah glisemik amatlah penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan jangka panjang kerana ia dapat mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah. Kedua dua produk ini terkenal dengan sifat rendah glisemiknya.

Pengambilan ESP & Cinch Shake cara saya :

Alhamdulillah, saya telah melepasi fasa ‘stagnant’ di mana pada mula saya mula berdiet dengan Set Kurus Shaklee berat saya tidak turun. Mungkin juga kesilapan diri sendiri kerana saya tidak disiplin dengan kiraan kalori seharian serta tidak mengawal pengambilan karbohidrat. Sehingga saya memutuskan untuk tidak mengambil sebarang karbohidrat jam 3 ptg ke atas.

Seawal pagi selepas Subuh saya akan bancuh satu scoop ESP dengan 300ml air sejuk. Jam 9 pagi saya akan ambil 2 keping roti dengan peanut butter dan satu scoop Cinch Shaklee perisa Coklat. Ini telah mengenyangkan saya sehingga jam 2 petang. Saya akan mengambil sup daging dengan sayuran tanpa minyak atau ayam/ikan bakar bersama sedikit nasi putih. Antara jam 9pagi hingga 2petang sekiranya berasa lapar saya akan minum 500ml air kosong untuk memenuhkan perut ambil buah pear atau epal.

Makan malam saya hanya pada jam 6 petang dengan salad serta telur rebus atau ayam/daging bakar. Jam 9 8.30-9.00 malam saya akan ambil satu scoop ESP dan satu scoop Cinch Shake Mix bersama air sejuk 300ml dan air kosong 500 ml.

Di antara waktu makan saya akan sulami dengan air kosong sehingga cukup 3 liter satu hari.

Alhamdulillah, berat saya menurun dari 65.2kg pada 16 Februari 2014 kepada 62.4kg pada 16 Mac 2014

Saya berjaya menurunkan 2.8 kg dalam masa sebulan. Dan terbaru pada 4 April 2014 berat saya menurun lagi ke 60.7 kg.

Hasil kawalan kalori dan senaman ringan. Anda juga boleh dengan syarat mesti berdisiplin dan dibantu dengan supplemen SET KURUS SHAKLEE.

Nak dapatkan SET KURUS OPTIMUM dengan harag rendah. Jom jadi ahli Shaklee dengan CaptVitamin. Jom kurus dengan selamat bersama Shaklee.

Hubungi kami segera

SMS/Call/Whatsapp (Doha) +974 33014039

WhatsApp?SMS (Malaysia & Doha) +6 011 2526 6427
PM di Facebook : Hasliana Md Saad / CaptVitamin
Like page : CaptVitamin
Email : admin@captvitamin.com
Website : www.captvitamin.com
  

* DISCLAIMER : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge