Mealshake Shaklee : Atasi masalah anak susah makan

Kau share, Kau hado!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Anak susah makan? 
Anak memilih makan?
Anak tidak berselera untuk makan?
Anak ada masalah sembelit?

Semua itu menjadi dilema dikalangan ibu ibu masakini. Sudah kering idea si ibu menyelak buku resepi sana sini untuk mencuba pelbagai resepi berkhasiat dan sesuai untuk selera anak masing-masing. Kebiasaannya masalah anak yang susah makan bermula dari umur 1 atau 2 tahun. Ini kerana pada waktu ini, mereka sudah mula lebih aktif dan akan mengutamakan bermain dari makan. Pada umur ini juga sekiranya didedahkan anak-anak juga akan mula ada kecenderungan untuk memilih makanan junkfood dan fastfood berbanding makanan yang sihat.Jadi hasilnya mereka menjadi picky eater.

 
Masalah  anak susah makan ini akan mendorong pula terjadinya masalah sembelit dikalangan kanak-kanak. Ini berlaku disebabkan kekurangan fiber dan zat zat yang tertentu di dalam badan. Selain itu amatlah rugi dikala awal umur pembesaran mereka, mereka kekurangan zat-zat dan khasiat penting untuk tumbesaran fizikal dan metal. Jadi dikhuatiri ini akan mendatangkan kesan negatif kepada keupayaan mereka dalam akademik dan fizikal di masa akan datang.

Kepada ibu yang masih lagi buntu untuk menyelesaikan masalah anak susah makan ini, Shaklee ada penyelesaiannya. Mealshakes keluaran Shaklee adalah satu produk yang anda patut cuba. Saya sendiri telah menyaksikan bukti keberkesananya dari kisah rakan-rakan pelanggan saya. Tetapi bukti yang paling menyakinkan saya adalah dari anak saya sendiri yang memang sangat susah nak makan pada awalnya. Perubahan amat ketara sekali selepas saya memberikan Mealshakes kepadanya. 

Balik dari sekolah, tanggal kasut sekolah. Soalan pertama yang keluar dari mulutnya ialah “Maaaa, sedapnya bau.. Maaa masak ape hari nih?”.. Tak sempat menyalin uniform sekolah terus menghadap makan tengahari dan portion makanan yang diambil  boleh dikatakan melebihi portion abahnya. Gemuk? Jangan risau. Mealshakes tidak bertindak sebegitu. Anak saya masih mengekalkan berat badan unggulnya. hehehe. Dan dia juga tiada masalah langsung untuk membuang air besar. Alhamdulillah. Mealshakes dari Shaklee ini banyak membantu masalah anak saya yang susah makan sebelum ini dan mengatasi masalah sembelit juga.  

Mealshakes ini sesuai untuk anak yang : 

 • tiada/ kurang selera makan.memilih makan
 • tidak mendapat nutrien sepenuhnya dari diet harian.
 • selalu demam/ kurang sihat, terutama yang tinggal di nurseri.
 • mempunyai athma & bronchitis.
 • mempunyai eczema (protein bantu bina semula sel yang lebih sihat). 

Kesimpulannya Shaklee Mealshakes ini amat sesuai diambil oleh kanak-kanak yang mempunyai masalah di atas dan berumur 1 tahun ke atas. Campurkan satu sudu kecil ke dalam bancuhan susu atau minuman kegemaran anak anda. InsyaAllah dengan usaha dan doa, masalah susah makan dan sembelit yang dihadapi oleh anak anda dapat diatasi. Usah tunggu lagi, jadilah ibu bapa yang bertanggungjawab. Bertindaklah sekarang demi kebaikan anak anda !!!

Hubungi kami segera

SMS/Call/WhatsApp (Doha) 33014039
WhatsApp (Malaysia) 012 253 1301
PM di Facebook : Hasliana Md Saad / CaptVitamin
Like page : CaptVitamin
Email : admin@captvitamin.com
Website : www.captvitamin.com
  
* DISCLAIMER : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge