Nak kurus cepat? Minum air lemon sebaik bangun dari tidur setiap hari.

Kau share, Kau hado!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kurus cepat dengan minum air lemon? Betul ke? Kalau tak percaya cuba try test tengok. Anda mungkin dapat merasakan peningkatan positif dari segi mood dan kesihatan keseluruhan hanya selepas 3 hari mencubanya. Amalkan selama 30 hari dengan konsisten dan beritahu kami di CaptVitamin, pendapat anda.
Bagaimana nak buat? Senang sahaja, ambil separuh lemon.Perah dalam air suam dan minum dengan perut kosong sebaik bangun dari tidur. Tunggu 15 minit sebelum ambil sarapan. 
Baca seterusnya untuk mengetahui khasiat lemon.
 
1. Membantu sistem imun:
Lemon kaya dengan antioksidan vitamin C , yang diketahui  peranannya dalam menyokong sistem pertahanan badan. Asid askorbik (vitamin C ) yang terdapat dalam lemon mempunyai ciri anti –radang  dan digunakan sebagai bahan sokongan tambahan untuk rawatan asma dan simptom masalah pernafasan yang lain. Lemon juga mengandungi saponin , yang menunjukkan ciri-ciri antimikrob yang boleh membantu menghindari selsema (flu). Asid askorbik yangterkandung dalam lemon juga  meningkatkan penyerapan zat besi dalam badan; besi memainkan peranan penting dalam sistem imun.

2. Mengalkali pH badan:
Walaupun lemon pada dasarnya mengandungi asid, tetapi apabila diproses dalam badan manusia hasilnya (by product) adalah dalam keadaan beralkali. Lemon mengandungi kedua-dua sitrik dan asid askorbik , asid-asid lemah mudah dimetabolismakan dalam badan membolehkan kandungan mineral lemon untuk membantu pengalkalian darah (pH optimal darah ialah : 7.35 – 7.45). Darah yang berpH rendah dari itu (berasid) sangat “subur” untuk sel-sel kanser dan bakteria jadi mengundang pelbagai jenis penyakit.

3. Membantu pencernaan dan membuang toksin:
Flavonoids Citrus dipercayai  merangsang fungsi hati dan membersihkan hati, jus lemon diketahui secara tradisi di seluruh dunia menyokong pencernaan asid hidroklorik di dalam perut lagi membantu penghadaman. Vitamin C yang hadir juga  dikaitkan dengan pengurangan risiko ulser peptik disebabkan oleh bakteria Helicobacter pylori .

4. Kulit yang sihat dan cantik:
Vitamin C dan antioksidan lain dalam lemon menangani kerosakan dari radikal bebas (kedutan, jeragat, tanda penuaan) terutama yang disebabkan oleh pendedahan kepada UV dan toksin yang hadir dalam alam persekitaran. Selain itu, oleh sebab lemon merangsang funsi hati, jadi ia membantu membersihkan toksin dari darah justeru secara langsung menyebabkab kulit menjadi bersih dan bebas jeragat.

5. Membantu anda mengurangkan berat badan :
Lemon mengandungi fiber pectin yang membantu mengawal selera makan.
Untuk membantu dalam penurunan berat badan, ada beberapa vitamin Shaklee yang boleh juga membantu seperti yang dikatakan oleh abang sado kat bawah nih. Amalkan air lemon, amalkan senaman serta supplemen beliau berjaya menurunkan berat badan serta mengawal bacaan kolesterol dan tekanan darah. Boleh juga nak cuba dan menjadi lebih sihat seperti abang ini.

 

Hubungi kami segera untuk order Set Kurus Kempis Perut Shaklee sekarang!!

iklan_set_kurus-300x144

SMS / CALL +6012 564 3627 / +6012 420 7544

PM di Facebook : Hasliana Md Saad / CaptVitamin
Like page : CaptVitamin
Email : kakkep@gmail.com
Website : www.captvitamin.com
  
* DISCLAIMER : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Comments

        • Kak Kep says

          Salam aida, Herblax tuh untuk detoks usus. Fasa pertama untuk kurus usus mesti bersih baru senang lemak nak diangkut keluar dari badan. Untuk lebih details saya email fungsi herblax ke email aida yaa.. mungkin aida boleh tinggalkan nombor telefon untuk kita terus berhubung.

  1. siti nurain says

    saya dah cuba selama 3 bulan konsisten. mmg betul pun hehehe. skrg dah jadi minuman harian. bila nal jogging sentiasa bawak air ni. berat badan turun, kulit mulus, rasa segar. lagi best minum masa suammm!

  2. farah says

    minum air lemon ni memang bagus sebab everytime after I workout dekat gym for sure air bawa satu botol. serious fresh sangat and at first memang tak suka, dah lama jadi ketagih bcs a day without lemon seems incomplete. you guys should try it out!

  3. che yatt says

    Assalamualaikum..sya bru 3 hari amalkan meminum air lemon ni bila bagn pagi..nak try selama 30 hari..hopefully ada perubahan la especially kt tummy ni..

    • Kak Kep says

      Boleh juga. Malam sediakan satu liter air campur sebiji lemon. Letak dalam peti sejuk. Bangun pagi sebelum makan apa apa. Minum air lemon tuh dulu. Cepat kempis perut. Hehehe

  4. aziana says

    i br nak cuba arini,, harap menjadi,, sgt stress bl badan x mcm ms keja dl²..moga i kuat utk 30 hari

    • Kak Kep says

      wsalam ita.. air lemon bersifat acidic. tak sesuai bagi yang ada masalah gastrik utk ambil semasa perut kosong. kena makan dulu walaupun sedikit

  5. emah says

    Assalam kak..kalau kita prepare air lemon malam dan x letak dalam peti ais iaitu hanya letak di luar, adakah air itu sesuai di minum sehingga petang keesokan harinya? maksudnya ok ke kalau mcm tu?

    kalau prepare pagi-pagi pun tp air tu sy buat banyak2 dan minum sampai ke petang atau malam ok ke?

    minum air lemon sepanjang 3 bulan tanpa bersenam agak2 ok x? mmg kalau ikotkan bagus bersenam sambil minum lemon ni….hehe

  6. shrifah says

    Assalam, saya dh minum secara konsisten lemon + madu selama sebulan.. tp hampa tidak ada apa2 perubahan dari segi berat badan pon.. sedih 🙁

  7. sharil says

    Salam Kak lemon kena minum masa bangun tidur ya.. kalau x tido dan minum dlm perut kosong boleh jgk kn ??

  8. ramlah says

    Alhamdulillah…sya dh try buat dgn amalkn letak lemon dlm air pns n minum msa suam…rsa blh kawal mkn n bila timbng dh turun sikit..lps ni kna konsisten amal minum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge