Network Marketing : Semua Orang Adalah CEO

Kau share, Kau hado!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Oh lamanya tak berchit chat di sini. Sibuk dengan kembara. Selesai mengembara ke Turki dengan keluarga disambung pula dengan kembara mak mak rakan bisnes ke Seoul, Korea. Jadi, blog Kembara Kak Kep banyak yang perlu diupdate.

Kita mulakan pembukaan bulan Mei 2015 dengan kelas ‘Blog Attack’ bersama CEO’s Kak Kep di Doha. Minggu lepas, tanggal 29 April, Kak Kep adakan kelas blog untuk semua CEO’s Kak Kep yang berada di Doha.

Apa pulak Kak Kep merepek dok CEO CEO nih kan? Hehehe.. Kak Kep tak sebut downlines sebabnya diorang nih memang CEO. Diorang membina bisnes sendiri. Mereka bukan bekerja untuk siapa siapa. Bukan untuk Kak Kep. Bukan untuk Shaklee. Itulah networking bisnes atau dalam mudahnya MLM yang sebenar.

MLM itu sendiri dah terobek dan tercalar imejnya serta di ubah suai sesuka hati oleh mereka mereka yang tamak haloba. So sad. Setiap yang mendaftar ahli dengan Kak Kep dan pilih untuk menjalankan bisnes. Maka dia adalah ‘boss’ ‘CEO’ kepada bisnes sendiri. Dalam masa sama sesiapa yang mendaftar di bawahnya juga adalah seorang CEO. Kenapa? Tak percaya?

Boleh tengok video oleh Matt Morris. Pakar network marketing multi milionaire nih untuk lebih faham.

Best kan? Semua orang adalah CEO. Tak macam kerja makan gaji. Kadang kadang pelik juga Kak Kep bila ada yang begitu lantang menghentam network marketing atau MLM. Hakikatnya, bekerja makan gaji itu lebih jelas kita bekerja untuk orang atas yang mana peluang untuk naik itu adalah sangat tipis. Betul tak?

Kalau CEO di sebuah syarikat tuh rasa berapa lama masa nak ambil (atau mungkin tak merasa langsung) untuk kita capai sehingga tahap itu. Cuba kita fikir balik. Betul ke betul?

Nak merasa jadi CEO? Network marketing lah jawapannya. Kalau makan gaji? Hmmmm .. Tepuk dada tanya selera. Hihihi.

Lets ACT like CEO’s. To find more CEO’s.

Eh, melalut pulak. Ok. Next entrylah untuk cerita kelas blog ok. Hihihi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge