Serangan Strok : Cegah dengan pengambilan minyak ikan secara konsisten

Kau share, Kau hado!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Salah satu punca serangan strok adalah akibat serangan jantung. Bagaimana terjadinya serangan jantung? Antara kaitan rapat serangan jantung adalah masalah kolesterol tinggi. Bagaimana terjadinya masalah kolesterol tinggi? Ia berkait rapat dengan gaya hidup seseorang hidup individu, faktor keturunan serta amalan pemakanannya.

strok cegah, rawatan strok

Kajian telah menunjukkan bahawa pengambilan minyak ikan tulen secara konsisten membantu mengawal kolesterol dalam darah seterusnya mencegah serangan strok.

Asid lemak tak tepu (EPA) yang terdapat di dalam minyak ikan Omega 3 berupaya mengurangkan inflamasi seluruh badan membuatkan ia sangat sesuai di ambil oleh penghidap masalah kesihatan seperti tekanan darah tinggi dan masalah jantung.

fishoil-1HOME

Kajian telah dilakukan oleh satu pasukan dari pelbagai negara dan salah satu ahlinya adalah Dr Rajiv Chowdhury dari India. Pasukan ini telah meneliti kaitan asid lemak Omega 3 dengan strok.

Hampir 800,000 responden dari 15 negara terlibat dalam penelitian ini. Setiap hari responden ini akan diberi hidangan makanan tinggi minyak ikan. jenis dan kuantiti minyak ikan yang di ambil juga diteliti untuk melihat hasil yang hampir tepat.

Hasil dari penelitian ini telah menunjukkan keputusan responden yang mengambil 2 hingga 4 hidangan ikan dalam seminggu, risiko serangan strok terhadap mereka menurun sehingga 6 % berbanding yang mengambil hanya satu hidangan ikan dalam seminggu.

Jenis ikan yang mempunyai banyak minyak ialah tuna, makerel, sardin, salmon, teri dan throut.

Namun untuk pengambilan hidangan ikan juga perlu berhati kerana khuatir kita terdedah kepada jenis ikan yang bermerkuri tinggi. Sekiranya terdedah dengan ikan yang bermerkuri tinggi maka kita atau anak anak berisiko untuk mendapat gejala keracunan merkuri seperti penurunan kemampuan visual, berkurangnya koordinasi pergerakan, penurunan kemampuan bertutur, mendengar, berjalan dan kelemahan otot.

Pilihlah minyak ikan yang terbaik, selamat dan berkesan dari Shaklee iaitu OmegaGuard. Diuji dengan pelbagai ujian klinikal dan diesktrak dari ikan laut air sejuk (sardin, mackerel,anchovies) di laut perairan Jepun. Ia bukan dari hati minyak ikan. OmegaGuard merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spektrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk DHA, EPA, ALA dan banyak lagi. Satu sajian OmegaGuard dapat membekalkan 905mg asid lemak Omega-3 EPA dan HDA.

shaklee omegaguard1

Kurangkan serangan risiko strok diri anda dan kelaurga dengan membuat pesanan minyak ikan tulen Shaklee DI SINI

 butang-beli-02

PENJIMATAN 15-25%  DENGAN MENJADI AHLI SHAKLEE SEKARANG !!

Add Friend Kak Kep ( Hasliana Md Saad ) di Facebook untuk keterangan lanjut.

 

 

Hubungi kami segera

Whatsapp/SMS/Call

011 2526 6427 @ 012 420 7544

PM di Facebook : Hasliana Md Saad / CaptVitamin

Like page : CaptVitamin

Email : hasliana.mdsaad@gmail.com

Website : www.captvitamin.com

* DISCLAIMER : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge