Set Berpantang Shaklee : Cinta Pertama

Kau share, Kau hado!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Alhamdulillah.. Saya mula kenal Shaklee dengan Set Berpantang. Beli melalui seorang rakan yang saya telah ikut blog beliau sekian lama. Dengan Set Berpantang Shaklee pengalaman berpantang anak pertama dan kedua sangat sangat berbeza. Dengan anak pertama juga saya berpantang dengan jamu moden jenama satu MLM yang agak terkenal. Malangnya, tidak serasi dengan saya, masalah resdung yang telah lama hilang tiba tiba datang balik. Sangat kecewa. Saya tekad untuk anak kedua akan mencuba jenama lain. Bertemu dengan Set Berpantang Shaklee is a blessing to me.


Syukur!! Badan cepat cergas dan bertenaga. Takde ngantuk ngantuk, walaupun berjaga malam dengan kerap untuk susukan bayi. Berbeza dengan anak pertama, saya lemah lesu tak bermaya. Luka lambat sangat baik. Dengan Shaklee, balik dari hospital saya dah boleh jalan laju laju macam orang tak bersalin. Ibu saudara saya yang menemani saya semasa berpantang tak habis habis war warkan pada tetamu yang datang melawat. “Baguih ubat pantang dia makan, dia tidoq ataih katil 3 hari tuh ja kat hospital, balik rumah dah tak macam orang baru lepaih beranak, 2 minggu lepaih beranak naik kapai terbang balik dari Qatar ke Malaysia.. Baguih sungguh ubat tu”. Kembang kempis jugak la hidung tuan empunya badan nih. Hehe.

Walaupun saya mengambil jamu moden, amalan bengkung, lulur dan tungku tak dilupakan. 44 hari bertungku dan berbengkung. Balik dari Qatar, sambung pula berpantang kat Malaysia. Hehe. Maklum lah badan kita nak pakai lama kan?
Antara produk yang terdapat dalam Set Berpantang Shaklee ialah :
Vitalea – Setiap tablet dalam multivitamin ini mengandungi 30 nutrisi lengkap yang diekstrak dari sayur dan buah. Ia juga bertindak sebagai pemberi tenaga segera. Elak keletihan dan lemau. 

B Complex – Vitamin yang juga dikenali sebagai anti stress. Ibu yang berpantang seringkali mudah murung dan tertekan disebabkan tak mampu untuk mengurus diri serta bayi. Vitamin ini memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia. 

Sustained Release Vita C – Vitamin C dapat meningkatkan sistem imun juga menyingkatkan proses penyembuhan luka. Ibu berpantang memang di’haram’kan demam atau sakit sewaktu dalam pantang. Takut bentan kata org org tua.

Zinc Complex – Ia dapat mempercepatkan proses pemulihan luka jahitan dan luka rahim. Ini lah penyebab saya jalan tak macam orang baru lepas bersalin sebaik balik dari hospital. Hehe.
ESP – Sumber protein penting untuk pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama kepada hormon manusia. Ia juga bertindak sebagai pemberi tenaga segera memandangkan sewaktu berpantang banyak makanan dan minuman yang tidak boleh diambil oleh ibu takut memudaratkan. Jadi ESP adalah pengganti yang paling selamat.
Jangan risau kalau tengok jumlah bilangan biji bagi setiap jenis vitamin di atas, kerana setiap vitamin tersebut boleh diambil sehingga lepas pantang sebagai persediaan menyusu bayi sehingga 2 tahun.

 +
Kalau nak lebih jimat? Boleh jadi ahli Shaklee. Anda dapat jimat sehingga 20% untuk setiap produk. Untung untung dapat cash bonus lagi. 
Bermula dengan set ini lah saya jatuh cinta jatuh hati dengan Shaklee tanpa berpaling lagi. Oh! I love Shaklee so much!

Hubungi kami segera

Whatsapp//SMS/Call (Doha) +974 33014039
WhatsApp/SMS (Malaysia & Doha)+6 011 2526 6427
PM di Facebook : Hasliana Md Saad / CaptVitamin
Like page : CaptVitamin
Email : admin@captvitamin.com
Website : www.captvitamin.com
  
* DISCLAIMER : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge