Set Bersalin Shaklee:Ibu lebih cepat sihat dengan mood ceria

Kau share, Kau hado!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Syukur dipertemukan dengan Shaklee semasa bersalin dan berpantang anak kedua. Bermula dari saat saya melahirkan anak kedua saya mula istiqomah mengamalkan pelbagai vitamin dari Shaklee yang bersesuaian bermula set pantang, set pengawalan berat badan, set tambah susu dan beberapa lagi set untuk kecantikan kuit. Saya mengamalkan semua set tersebut tanpa ada sedikit ragu-ragu memandangkan keyakinan yang kuat terhadap produk semulajadi Shaklee dan disokong oleh pelbagai kajian klinikal.


Mei 2013 saya melahirkan anak ketiga. Suka saya nak berkongsi disini yang saya rasa lebih sihat dan kuat semasa berpantang diusia 32 berbanding semasa melahirkan anak pertama pada usia 26. Pelik bukan? Kata orang, semakin berusia, semakin lemah badan seseorang dalam melalui proses bersalin dan berpantang. Tapi perkara itu tidak berlaku pada saya.

Saya telah mengamalkan set bersalin Shaklee seawal hari pertama melahirkan. Set Bersalin dari Shaklee memang dari awal saya sudah masukkan dalam beg yang akan dibawa ke hospital. Alhamdulillah, dengan izin Allah SWT luka bersalin lebih cepat sembuh berbanding kelahiran anak pertama. BComplex yang dikenali sebagai vitamin anti stress juga mengawal mood tenang saya. Bersalin dan berpantang kali ini saya mampu melakukan kerja kerja rumah seawal seminggu lepas melahirkan. Berpantang dengan 2 anak lain yang berusia 6 tahun dan setahun setengah memang mencabar. Si kakak dan bayi memerlukan perhatian dari saya sepanjang masa.

Walaupun tidak cukup tidur, saya masih bertenaga sepanjang hari untuk melayan ketiga-tiga anak saya. Saya jarang rasa mengantuk di siang hari walaupun malamnya tidak cukup tidur dan tidur juga sering terganggu untuk bangun menyusukan bayi (dan kakaknya, yerrr.. kakak masih menyusu, berkongsi dengan baby ;-)).

Nak tau vitamin apa yang tersedia di dalam Set Bersalin Shaklee? Di sini saya senaraikan vitamin yang sesuai dan bagus untuk ibu selepas melahirkan dan bagi mereka yang selesai melakukan pembedahan.

B-Complex
Ia bertindak sebagai anti-stress, menstabilkan emosi, dan membantu mengelakkan kemurungan. Stress sangat bahaya utk ibu lepas bersalin yang boleh membawa kepada masalah meroyan. InsyaAllah, ia mampu membantu ibu-ibu supaya sentiasa tenang & gembira.
Vitamin C
Membantu untuk menyembuhkan luka-luka dalaman selepas bersalin, membantu dalam pembentukan kolagen dan membantu penyembuhan tisu-tisu sel akibat bersalin. Juga bertindak untuk mengekalkan kesihatan ibu untuk berada di tahap yang optimum sepanjang berpantang. Sebagai bonus untuk ibu-ibu, kulit anda akan kelihatan lebih bersih, cantik dan berseri semasa berpantang.
Vita-Lea (Multivitamin dengan Iron)
Ketika proses melahirkan, wanita akan kehilangan jumlah darah yang agak banyak, jadi iron sangat diperlukan. Ia juga mengandungi multivitamin yang terdiri daripada pelbagai kumpulan mineral dan vitamin yang sangat diperlukan oleh badan, maklumlah  pilihan makanan di dalam pantang adalah agak terhad. Maka Vita-Lea boleh membantu badan wanita mendapatkan sumber vitamin dan mineral yang tidak dapat diperolehi melalui pemakanan yang seimbang sewaktu berpantang.
Zinc Complex
Zinc mampu membantu dalam mempercepatkan penyembuhan luka-luka dalaman dan luaran selepas bersalin. Bagi mereka yang bersalin melalui pembedahan, Zinc adalah antara vitamin yang sangat penting. Selain itu ia juga mampu mengurangkan masalah keguguran rambut dan mencantikkan kuku.
Bagi ibu yang bakal melahirkan dan masih tercari-cari set bersalin atau berpantang yang sesuai. Jadikanlah set dari Shaklee ini sebagai pilihan. Mengapa? Kerana ia terbukti berkesan, selamat dan semulajadi. Bayi demam kuning? Tidak perlu berhenti, teruskan sahaja pengambilan vitamin ini kerana ia tidak akan memburukkan masalah demam kuning bayi.Hubungi kami segera

SMS/WhatsApp (Doha) 33014039
WhatsApp (Malaysia & Doha) 012 253 1301
PM di Facebook : Hasliana Md Saad / CaptVitamin
Like page : CaptVitamin
Email : admin@captvitamin.com
Website : www.captvitamin.com
  
* DISCLAIMER : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge