Set Pantang & Resdung Shaklee Terbaik Untuk Saya!

Kau share, Kau hado!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Capt sudah bebasssss bebasssss bebasssssssssssss.. sebebas bebas nyerrrrrrr (ikut intonasi Johan aka Kin Chinn lps abes SPM) hihihi, mesti korang pelik apa lerr yg si Capt merepek nih.. Meh dekat sikit Capt nak citer sikit berkaitan ‘kebebasan’ Capt yerr.. Bebas dari berpantang lps 44 hari?? No No No.. yang tuh dah lama bebas, 6 bulan lepas.. hehehe
Bebas yang dimaksudkan ialah bebas dari RESDUNG, ALERGIK, GATAL HIDUNG dan yang seangkatan dengannye, perasaan lega dan suka hati memang Allah sahaja yang tau..
Untuk info semua, Capt suffer dari resdung bermula dari sekolah menengah lagi.. Capt ingat lagi time tuh duduk asrama, bgn pagi tiba-tiba mata jadi merah menyala (merah darah) sampai x nampak mata hitam, bleh imagine tak how scary it is? tapi tak sakit dan tak bertaik.. terus jumpa PK HEM mintak nak blk.. PK HEM pun sain kad outing dan balik tanpa tengok muka Capt pun sbb dia scary..
Zasss trus mak dtg amik kat skolah and zoommmm pi pakar mata.. trus pakar mata tuh geleng2 kepala and terus ckp.. very bad sinus.. perghhhh sampai mcm tuh sekali penangan.. doc bagi ubat mata & ubat mkn sikit.. alhamdulillah ok dah lps tuh & lps tuh makcik Capt yg keja klinik bagi Vitamin C yang dia amik kt klinik.. so bertahan dengan tuh jer laaa..
Tak alih-alih my resdung attack balik after deliver my 1st baby, taktau silap kat mana.. lepas abes pantang.. Capt suffer balik from resdung & alergik… tak boleh makan belacan and benda benda seafood, gatal etc etc.. tensen oooo sebab benda benda tuh yg sedap.. aduih laaaaa.. Capt tak buat apa apa pun dengan sinus tuh just menanggung sengsara sorg2.. bgn pagi jgn cerita laa.. hidung meleleh macam air paip tambah tambah aircond tersejuk sikit mlm tuh.. pagi bgn lagik worst..
Pantang anak kedua Capt choose utk amik set pantang Shaklee yg consist of VitaLea, VitaC, B Complex, Alfalfa dan Zinc.. Capt makan dengan disiplin sekali.. ikut arahan dan jadual makan yg dpt dari distributor bertauliah Shaklee.. Actually Capt amik set pantang + breastfeed nih pun sbb nak banyakkan susu jugak sbb determine sangattt nak fully breastfeed my second baby.. 
Lama lamaaaaa Capt makan all the supplemen, Capt notice something… aik??? mana pegi bersin Capt pagi pagi, lps mkn belacan & budu no more bersin after that? hilang? gone? wahhhhhh ini sudah bagusss.. pastuh Capt pun google google apa yang sebabkan resdung / sinus Capt nih hilang.. tengok balik set set yang distributor Shaklee update kat blog diorg.. Set G ialah set Resdung dan Alergik yang terdiri daripada BComplex, Alfalfa & Vita C.. eh.. semua tuh ada dalam set pantang Capt.. Ooooooooo rupanya ini lah supplemen yang buat resdung Capt Gone… yeahhh.. 
Alhamdulillah dengan izin Allah.. hilang resdung Capt.. and for your info.. setakat nih dah nak masuk 8 bulan  alhamdulillah masih ada rezeki Hayfa Medina my 2nd baby our lil princess untuk menikmati susu ibu.. Capt suka sangat dengan produk Shaklee.. Its proven & suits me so far.. Badan sihat dan rasa kuat bertenaga sepanjang tempoh penyusuan dapat lagi other benefit yang di sangka dan tak harap pun untuk hilang iaitu masalah resdung Capt selesai.. Syukur pada Allah.. 
Kalau ada yang berminat.. you are most welcome to contact me and i will consult to suit ur needs.. don’t segan-segan okayyy..

 * DISCLAIMER : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Sebarang pertanyaan?
Hubungi kami di admin@captvitamin.com atau SMS/WhatsApp ke 012 253 1301 (Capt) untuk maklumat lanjut. Like FB page kami CaptVitamin.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge