Set Pantang Terbaik Elakkan Anda Jadi Mak Lampir Lepas Beranak

Kau share, Kau hado!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Pengalaman berpantang anak pertama memang mengerikan. Satu hal waktu bersalin anak pertama, Kak Kep sah sah first timer takde pengalaman dan gynae dan midwife pun tak guide cara teran yang betul whatsoever which is agak terkilan di situ.

Bila tak diguide, maka gynae lakukan episotomy (dalam ayat senang, potong saluran nak bagi baby senang keluar) waktu bukaan baru 8 cm. Memang rabak lah kan? Bila buat epi nih maka ada jahitan yang banyak memang susah sangat nak jaga. Dan Kak Kep pulak jenis yang kulit memang susah nak baik dari luka. Mesti parut jadi tah hapa hapa dan lambat baik.

Minggu Penyeksaan

Seksa yang amat minggu pertama bersalinkan anak pertama. Bayangkan bahagian jahitan tuh sakit sangat sampai Kak Kep menangis menangis. Tak tahan sangat. Contraction pun tak menangis. Alih alih lepas bersalin pulak sakit giler. Memang pelik.

Waktu nih belum kenal Shaklee. Kak Kep ambil set pantang moden jugak tapi seriously tak bagi kesan. Yang ada kesan buruk. Ambil set pantang tuh tiba tiba resdung yang dah lama hilang, datang balik. Geram kan? Patut nak elok, tapi lain pulak jadiknya.

Yang paling marah, set pantang tuh bagi badan Kak Kep tak rasa segar. Bertambah lembik tak bermaya. Tungku bengkung semua buat tapi badan still rasa tak best. Rasa lemah. Dah la anak pertama, ilmu penyusuan pun tak penuh di dada. Di tambah dengan badan yang letih, semangat yang tak kuat. Sedih sangat. Anak first cuma sempat menyusu badan 2 bulan jek. Memang frust yang amat amat.

Omey jek Che Ta lepas beranak kan? Rupa Kak Kep? Jangan ditanya, macam orang tak betul lepas beranak anak pertama. Ngeri!! Hahahaha

Omey jek Che Ta lepas beranak kan? Kak Kep? Jangan ditanya, macam orang tak betul hah.. Ngeri!! Hahahaha

Beralih Arah

Mengandung anak kedua. Nekad akan tukar set pantang lain. Sehinggalah Kak Kep baca satu blog yang berkaitan dengan Set Pantang Shaklee. Testimoni cakap memang bagus dan beri tenaga cepat dan cepat sembuhkan luka. Kak Kep dah fobia bab luka lambat baik nih. Memang cepat cepat beli dan terus register as ahli Shaklee.

Pilihan kali nih sangat sangat tepat. Badan memang cepat segar. Subhanallah. Susu banyak. Mood Kak Kep memang sangat sangat ok. Rasa sangat sangat tenang berpantang dengan Set Pantang Shaklee (dengan izinNya).

Tak ke pelik.. Bersalin anak pertama umur 25 tahun badan macam rasa umur 40, bersalin anak kedua umur 29 tahun tapi segar bugar ngalahkan anak pertama. Anak ketiga waktu umur 32 tahun, 20 hari berpantang dah naik flight 8 jam. Memang super duper ohsem kan? Alhamdulillah.

Buat Pilihan Yang Tepat

Bagi yang tengah mengandung, adik adik kakak kakak takyah susah susah fikir nak ambil set pantang yang mana. Set Pantang Shaklee yang lengkap nih memang sangat mujarab.

Katakan tidak pada badan yang letih. Susu meriah. Baby kenyang. Luka bersalin luar dan dalam baik dengan sangat cepat. Tiada masalah sembelit semasa berpantang dan rasa sihat bertenaga secara luar biasa.

Vitalea, Vitamin C, B Complex, Ostematrix, Zinc dalam bentuk tablet yang mudah ditelan. Takyah rebus rebus tepek tepek segala. Lengkap dan beri tenaga untuk urus diri dan bayi walaupun berpantang sendiri.

ESP dalam bentuk powder yang bagi tenaga dan memekatkan susu buat bayi kenyang lebih lama memang sangat sangat terbaik.

Set Berpantang Shaklee

Set Berpantang Shaklee

Kak Kep dah jumpa apa yang dicari selama ini. Jadi Kak Kep suka nak share dengan semua orang supaya jangan buat silap macam Kak Kep. Sedih dan terkilan sampai sekarang tak berjaya menyusukan anak pertama sehingga 2 tahun.

Alhamdulillah Kak Kep dah jumpa solusi. Dari Set Pantang seterusnya sambung Set Menyusu sekarang Kak Kep tengah serabut fikir nak wean off pulak. Yang nombor 2 dah 3 tahun tapi tak lepas lepas lagi wean off. Hahahaha. Sedap sangat agaknya susu mak dia yang lemak berkrim nih. Kahkahkahkah.

Set Pantang Shaklee. Inilah #ShakleeEffect Kak Kep .. hehehe

Like FB Page : Kembara Kak Kep untuk pelbagai tips dan info berkaitan travel

Dan follow blog Kembara Kak Kep Seantero Dunia untuk info dan tips pusing keliling dunia bersama anak kecil dan pelbagai tips tips lain yang berguna.

Comments

  1. says

    Sama macam saya.
    Anak pertama memang mengerikan sampai jahitan pun terbuka dalam minggu pertama selepas bersalin.
    Alahai.
    Lepas tue dalam masa sebulan memang jalan terkepit-kepit je dan luka lambat sampai nak sembuh.
    AZENI AHMAD recently posted…Buku Panduan NutrisiMy Profile

  2. says

    terima kasih kak kep kongsi cerita kak kep ni…mmg betul pon nyesal guna set berpantang “lain” banyak luaran je…udahnya xabis pon…tong sampah yang makan…erkkkk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge