Setelah 5 hari ber’kolagen’ dengan Collagen Powder Shaklee

Kau share, Kau hado!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Salam & Selamat tengahari,
Tak sabo sabo Capt nak share experience lepas amik 5 sachets Collagen Powder Shaklee. Tak nyempat nyempat si mek Medina nak nyusu. Letak sebelah dulu. Taip pengalaman nak share dengan uolls. 5 hari amik Collagen Powder Shaklee iolls sgt teruja uolls. Pengalaman Capt sendiri nih tak tipu punye. Capt nih memang jenis yang kulit kering taktau nak ckp. Tapak kaki takyah cerita aa. Kematu sana sini dek dok membelasah dia time sekolah menengah dulu main basketball beria ria dengan kasut yang salah. Memang abis musnah tapak kaki. Senang ckp memang che abg tak selera lerr. Tapi die kene terima la dari hari pertama dia sebut “Aku Terima Nikah Hasliana Md Saad” tuh dan di sahkan oleh saksi saksi yang bertauliah. Tapak kaki kematu pun kematu la. Dia kena redho. hihihi. 
Memang Capt x teringin nak buat apa-apa dengan tapak kaki tuh sebab tengok ke gaya pun memang dah tak boleh diselamatkan lagi. huhuhu. Amik Collagen Powder Shaklee pun sebab nak muka berseri seri di Hari Raya dan nak gambar cantik cantik dikala vacation lepas raya nih. Takmo la amik gambor tak comey time pi vacation kan? Tapi perasan yang tangan tak rasa kering dan tapak kaki moist gitueww lepas amik Collagen Powder Shaklee nih. Wah Wah Wah.. Ini adalah terbaikk.. Haih memang feveret la supplemen supplemen Shaklee. Mesti ada side effect yang tak di sangke sangke. Capt crite panjang panjang pun x guna kan? sebab u olls kena try sendirik. Baru tau best tak best Collagen Powder Shaklee nih. Kalau u olls memang tengah amik collagen dari mana mana brand before nih Capt rasa u olls better check it out panduan yang Capt nak senaraikan di bawah. Mungkin boleh jadi panduan pada u olls yang baru nak cuba collagen jugak.

[sumber: Aula]

  1. Lebih baik pilih dalam bentuk makanan (or cecair) berbanding yg kolagen yg disuntik. Ini utk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dlm tubuh badan
  2. Pilih size kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah. Microfine size membantu penyerapan yang baik kerana size ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap kolagen yang di ambil up to 100% diserap dan memberi efect lebih cepat.
  3. Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelembapan yang berpanjangan.
  4. Pastikan kolagen mempunyai antioksidan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan
  5. Pastikan supplemen itu mempunyai elemen vitamin B-Complex untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri
  6. Kolagen juga penting utk kekal cantik tapi pastikan ia ada kandungan glucosamine utk kesihatan sendi. (bonus point)
  7. Pastilkan setiap kolagen itu mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin.
  8. Last but not least, pastikan ia selamat dan tidak bertoksin.

Alhamdulillah Collagen Powder Shaklee yang Capt pilih memenuhi syarat yang di atas. Jom kita pakat-pakat try untuk memulih apa yang patut dan memelihara apa yang sedia ada.

 Collagen Powder Shaklee terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah selepas menggunakan selama 8 minggu (proven with clinical studies)

  
 * DISCLAIMER : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Sebarang pertanyaan?

Hubungi kami di admin@captvitamin.com atau SMS/WhatsApp ke +97433014039 (Capt) untuk maklumat lanjut. Like FB page kami CaptVitamin.

Comments

    • Kak Kep says

      Alhamdulillah Elin.. Sangat best dan sgt sesuai utk sy.. Elin taknak cuba? Sepanjang bulan nih ada promosi.. Lagi jimat.. Bkn setakat kulit rasa lebih moist, sendi sendi pun x sakit, bergerak lg lancar.. Hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge