Shaklee Untuk Ibu Menyusu Berpuasa:Lebih bertenaga sepanjang hari

Kau share, Kau hado!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hanya tinggal beberapa hari sahaja lagi kita akan menyambut Ramadhan. Bagi yang mengandung dan menyusukan anak pasti tercari-cari vitamin atau supplemen yang dapat membantu untuk kekal cergas sepanjang hari. Bukan senang untuk berpuasa sambil menyusukan atau mengandung. Perlu pastikan badan tidak dehydrated dan tidak mudah letih. Sedangkan ketika tidak berpuasa pun, pengalaman saya sendiri asyik nak mengunyah sahaja. Hehehe.Bersahur adalah perkara wajib bagi ibu mengandung atau menyusukan. Tapi bagaimana untuk memastikan nutrien yang secukupnya semasa bersahur? Maklumlah bangun awal pagi untuk makan hanya mampu berlaukkan telur masin dan papadom untuk membolehkan kita menelan. Selera kurang ada ketika bersahur. Lauk hanya ala kadar.

Bagaimana nak memastikan sahur kita berkhasiat dan mampu untuk menahan rasa lapar dan dahaga sepanjang berpuasa. Shaklee ada jawapannya. Formula yang direka oleh Shaklee terbukti berkesan untuk membuatkan anda lebih bertenaga dan kuat sepanjang berpuasa. Bukan setakat ibu mengandung dan menyusu, anak anak yang sedang belajar berpuasa pun boleh menikmatinya. Kesimpulannya sesuai untuk seisi keluarga.

Formula ‘Mighty Tripple Gem’ kombinasi ESP, Perfomance Drink & Meal Shakes ini amat berkhasiat, nutrien yang seimbang, mengenyangkan dan yang penting mampu milik untuk setiap keluarga.

Kebaikan ESP Shaklee:

Indeks Glisemik Rendah yang terdapat dalam ESP dapat memecahkan gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan glukos perlahan-lahan ke dalam sistem badan kita. Mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah amat penting untuk program pengurusan berat badan seterusnya memastikan kesihatan dalam jangkamasa yang panjang.

Seperti yang sedia maklum, ESP juga bertindak sebagai milk booster kepada ibu-ibu menyusu. Sifatnya yang mengenyangkan membantu untuk menghadapi hari berpuasa dengan tenang.

Kebaikan Perfomance Drink Shaklee:

Untuk mengelakkan masalah dehidrasi yang teruk, amatlah penting bagi ibu mengandung dan ibu menyusukan mengambil air kosong yang banyak sepanjang lepas berbuka sehingga waktu bersahur. 3 liter air sehari adalah kuantiti yang sesuai untuk ibu mengandung dan menyusukan.

Perfomance Drink membantu mengelakkan badan kita dari kekurangan air. Minuman isotonik ini mempunyai paras gula yang sangat rendah dan tidak berkarbonat. Perisa oren yang sangat menarik pasti disukai oleh anak-anak juga.

Kebaikan Meal Shakes Shaklee:

Membekalkan 19 jenis vitamin dan mineral yang penting dalam bentuk serbuk. Sumber yang kaya dengan kalsium dan fiber dapat membantu masalah sembelit kerana ia berupaya untuk melembutkan najis. Ia juga memelihara kesihatan melalui kandungan vitamin-vitamin dan mineral penting yang diperlukan badan setiap hari yang selalunya sukar dipenuhi melalui sajian berbuka dan bersahur.


Anda layak memperolehi konsultasi percuma dan berpanjangan hanya dari CaptVitamin.


Hubungi kami segera

SMS (Doha) +97433014039
SMS/Call/WhatsApp (Malaysia & Doha) +6011 252 66 427
PM di Facebook : Hasliana Md Saad / CaptVitamin
Like page : CaptVitamin
Email : admin@captvitamin.com
Website : www.captvitamin.com
  
* DISCLAIMER : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge