Souq Wakif : Tempat WAJIB lawat di Qatar

Kau share, Kau hado!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
souqwakkif

Souq Wakif, Qatar

3 tahun duduk Doha, Qatar.. tapi satu tempat menarik pun tak cerita kat blog kan? Apa lah Kak kep nih.. hehehe.. Mulai semalam.. ceyyyyy.. Kak Kep berazam untuk story pasal places around Qatar juga kehidupan kami satu family kat sini.. Rugi pulak rasa tak simpan kenangan hidup di rantauan nih kat mana mana medium kan?

Dulu ada blog personal tapi dah lama ditinggalkan.. rugi kan? haisshhhhh.. since aktif dengan blog yang satu nih.. apa kata kita campur adukkan jek semua.. tak lah boring sangat kan.. korang asyik baca pasal Shaklee jek..

So kita story caca merba dalam nih.. lifestyle, tips, vitamin, amalan jasmani dan rohani, petua, hal hal sakit segala mak nek dalam nih ekk.. hehehe.. Shaklee?? Pasti tidak dilupakan.. Itu cinta Kak Kep.. Itu banyak mengubah hidup Kak Kep dari segi kesihatan dan ekonomi keluarga.. Jadi fokus tak boleh lari.. hehehe..

Haaa tengok nak story pasal Souq Wakif dah merepek ke lain..

Souq Wakif itu macam pasar.. Souq ia pasar dalam bahasa Arab.. Wakif tuh memang nama tempat tuh la.. Memang kalau ada yang datang Doha,Qatar nih.. Souq Wakif ialah destinasi wajib lawat.. Bukan pasar ikan pasar sayur.. tapi pasar yang jual pakaian, barang keperluan harian contoh macam kekacang, periuk belanga, rempah ratus..

bajusouq

Kedai tekstil dan pakaian

pets

Pets

kedaikan

Fish world

bird

Burung burung

kcg

Almond, pistachio, cashew nut, pecan, syurga kacang kacang

kcgkcg

Menggiurkan

Bukan setakat itu, di Souq Wakif juga ada kedai jual binatang peliharaan. Kucing, burung, ayam, ikan, arnab dan macam macam lagi.. Budak budak memang suka kat area pets nih.. Kalau yang tengok filem P Ramlee, 3 Abdul tuh.. kan ada macam macam kedai kan? Haaaa macam tuh la kedai kedai di Souq Wakif nih.. Memang P Ramlee buat filem pun dia research ooo.. hehehee..

Kira bagi orang Qatar, Souq Wakif ialah tempat lepak yang paling cool.. Pekena sisha minum kopi borak borak.. Most of cafe beroperasi 24 jam.. Souq Wakif nih outdoor so bila masuk musim sejuk.. Memang padat souq nih..

Jujurnya, di Qatar tak banyak tempat yang boleh lepak hang out.. So Souq Wakif nih antara yang menjadi tumpuan.. Tambahan lagi sekarang Souq Wakif di jadikan pusat untuk pameran seni.. So lagi menarik minat pelancong.

Kesimpulan, Souq Wakif nih memang antara tempat favourite Kak Kep satu family.. anak anak pun suka.. Kalau sebut nak gi Souq Wakif kemain happy lagi.. hehehe.. Meh kita layan gambar ekk.. ada pics lama lama yang masih disimpan so boleh la korang gambarkan macam mana rupa bentuk Souq Wakif tuh kan? hehehehe

donkey

Donkey ride.. weahuuuu

souq2

Qatari lepak

souq

Throwback : Hafiy 3 tahun

hafiysouq

aksi ben10 ler tuh

cafesouq

building yang sangat cantik

artctr

Art centre

Banyak lagi tempat tempat nak story.. lepas lepas nih ekk.. daaaaa…


Nak lebih penjimatan? Jom sertai kami dengan menjadi ahli Shaklee. Memang untung. KLIK di bawah untuk ketahui cara dan faedah JADI AHLI SHAKLEE.

+011 252 66 427

ATAU

+974 3301 4039

(SMS/Call/Whatsapp)

 

Screen Shot 2014-10-05 at 10.36.40 PM

Hubungi kami segera

Whatsapp/SMS/Call

011 2526 6427 @ 012 420 7544

PM di Facebook : Hasliana Md Saad / CaptVitamin

Like page : CaptVitamin

Email : hasliana.mdsaad@gmail.com

Website : www.captvitamin.com

* DISCLAIMER : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge