Tips Hilangkan Jerawat dengan Cepat dan Semulajadi

Kau share, Kau hado!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Bangun pagi hala muka depan cermin, Arghhhhhh.. mengundang unnecessary stress… sebab? Toing jerawat sebiji segar bugar atas hidung.. merah menyala.. sakit pulak tuh.. adui! Malam nih ada gala dinner night anjuran office.. what a great night.. haihhh.. nak buat camne nih? Meh kita tengok.. kot kot ada petua petua yang cepat untuk hilangkan jerawat nih segera.. kalau tak hilang terus pun at least tak sakit.. kan? tapi harap harap cepat hilang jerawat nih.. nak glamour glamour malam nih.. hehe

Jom kita selongkar dapur tengok apa bahan bahan yang ada untuk memusnahkan jerawat durjana ini.  

 
LEMON – kalau ada lemon.. potong / hiris lemon dan sental kat jerawat tuh.. pedih kottt.. takpe.. mesti bertahan.. 

MADU – Madu memang terkenal dengan kehebatannya untuk melembap dan melicinkan kulit, mostly spa yg famous famous pun suka guna madu. Madu nih bersifat tinggi antioksidan yang dapat membersihkan kulit dan bantu menyahkan jerawat.

OATS – Wahhh.. macam uncommon gitu kan guna oats utk hilangkan jerawat? haaaa.. kalau belum penah try sebelum nih, apa kata kita try oats campur susu untuk hilangkan jerawat dengan cepat dan pantas. Campuran oats dgn susu cuma sapukan ke seluruh muka.

BAKING SODA – bukan hanya untuk menaikkan kek anda menjadi gebu, malah kulit muka juga boleh jadi licin, gebu, berseri tanpa jerawat dengan baking soda nih. Mudah sangat nak hilangkan jerawat nih, cuma campurkan baking soda tambah sedikit air dan sapu ke bahagian yang tumbuh jerawat tadi. Wallaaaaa..

TOMATO – tomato memang terkenal dengan fungsinya yang amat banyak terhadap keremajaan kulit. paling mudah. hiris tomato dan tampal kan kat kulit muka, jerawat hilang kulit lebih berseri. baki tomato yang dipotong tadi kalau tak habis tampal boleh kunyah mcm ulam.terbaik!!

GARAM DAPUR – boleh campur dengan lemon dan buat masker. mujarab nih. skrub muka yang paling cepat dan berkesan untuk menghilangkan jerawat di muka. boleh cuba terus nih.

6 tips untuk menghilangkan jerawat secara cepat dan semulajadi. Hanya dengan selongkar peti ais dan dapur rumah anda. Mudah, cepat dan berkesan. Itu cara penjagaan luaran. 

Bagaimana nak rawat masalah jerawat nih dari dalam.. dengan cara memperbaiki sistem keseluruhan tubuh, membuang toksin dalam badan dan sebagainya? Saya ada caranya yang pasti selamat dan berkesan malah banyak ‘good side effect’ lain yang bakal anda terima.


Hubungi kami segera untuk tau caranya. Secepat mungkin!

SMS/Call/WhatsApp (Doha) 33014039
WhatsApp (Malaysia & Doha) 011 2526 6427
PM di Facebook : Hasliana Md Saad / CaptVitamin
Like page : CaptVitamin
Email : admin@captvitamin.com
Website : www.captvitamin.com
  
* DISCLAIMER : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Comments

    • Hasliana Md Saad says

      boleh biarkan macam masker Najib.. Cubalah seminggu 2 X.. Mesti dapat kulit yang halus mulus bebas jerawat ;-))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge