Tips Jelajah Eropah dengan CaptVitamin : Lake Como – San Siro Stadium (AC Milan) – Milan Cathedral

Kau share, Kau hado!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Awal pagi dah bangun. Hari nih satu itinerary agenda abe sepet, dan satu lagi agenda Kak Kep. Hihihihi. Agenda abe sepet ialah AC Milan home stadium iaitu San Siro. And Kak Kep pulak nak pi Milan Cathedral.. Sebab dah dok survey, kalau pi Milan, Cathedral is a must visit place. Kononnnya antara few places in the world yg kena visit kekdahnya.

Lepas check out, kami tak terus gerak, sebab dari Lake Como ke stadium cuma lebih kurang 40 minit. So amik peluang snap snap picture kat Lake Como lagi. Pagi nih matahari cerah. Bertambah tambah lawa view Lake Como nih. Hehe..

border

Lupa nak letak pic border Italy – Swiss nih kat entry sebelum nih. hehehe, takyah check apa apa.. cuma lalu saja.. hehe

villa

Villa Maggie nih memang best

lake1

Breathtaking scenery kat Lake Como

lake2

Anak anak happy sangat kat sini

lake3

Amik pics tak berenti kat sini..

lake4

Abah dan anak dara nombor 2.. hihihi

Lepas tuh kami pun gerak ke San Siro, tak susah sangat guna GPS, terus sampai.. Besar ya amat stadium nih.. Tapi tak cantik.. Mcm usang gitu.. Beza sgt dgn Old Trafford dan Stamford Bridge.. Waktu Kak Kep gi Stamford Bridge dulu mmg terjaga.. Maybe jugak San Siro nih bkn stadium ‘cari duit’ kata abg sepet.. Hehe.. Mcm Barclays Premier League (BPL) mmg obviously kita tau buat untung dengan stadium tour..

Yg frust tuh, megastore pun takde, huhu.. Ada peniaga jual jersi cap ayam jek tepi tepi stadium dgn fridge magnet, selambe jek jual jersi cap ayam kt tepi stadium..

otw

Otw to San Siro Stadium

san siro

AC Milan Home – San Siro Stadium

san siro 2

Macam Stadium Nasional Bkt Jalil.. Jauh sekali macam Stamford Bridge.. hihi

Panas kemain hari nih.. Kami round sikit, pics pun x amik byk.. Sbb x lawa sgt, so kami decide utk gi Milan Cathedral terus. Fuhhhh.. Driving in Milan?? Mencabar okayyyyy.. Pening Kak Kep, jauh jugak kami park kereta.. Habuan kena menapak ke Cathedral tuh.. Nasib baik sepanjang jalan banyak gelato (aiskrim sedap gilerr mcm tutti frutti tuh) so layan yg tuh.. Kat area sini baru nampak orang bawak beg plastik AC Milan dan Inter Milan. Oooo patut lah.. rupanya Megastore 2 pasukan bola sepak hebat Italy tuh ada kat tengah tengah bandar rupanya.. Hehehe..

gelato

Gelato moment

cathe

Abah perkasa

Lepas amik amik gambar sikit kt area Carthedral tuh kami pun gerak utk carik next homestay.. On the way tuh jumpa kedai halal, tapau pizza utk dinner.. Boleh tahan susah jugak nk carik apartment yg satu nih.. Booking.com bagi coordinate tak betul, mark kat lain, apartment tuh kat lain, mn x pening.. End up call owner homestay tuh dia dtg bagi kunci semua.. Apartment kemain besar.. Hehe.. Agak busy jugak area sini ptg kami sampai tuh sebabnya ada game AC Milan dengan sapa tah.. Rupa rupanya area apartment nih dekat dengan stadium yang kami pegi pagi tadi. Pusing pusing kot situ jugak.. hihihi..

cathe3

Family-fie .. hihihi

cathe4

macam tak sangka.. dah sampai sini .. Top 20 must visit place in the world.. hihihihi..

Yayyy, laundry day today.. Since siang agak pjg dan matahari pun terik sempat jugak kering baju, hehe..

Malam tuh just dinner pizza yg ditapau tadi dan tidur. Esok journey kami bersambung ke Chamonix.. Nak main snow… Yeayyyyyy.. Yang paling ditunggu tunggu.. Tak sabar yang amat.. huhuhu..

car box

Unik – every apartment have their own ‘car box’.. Jangan salahkan orang kalau kereta calar.. hihihi.. Idea that Malaysia real estate company must copy.. hihihihi

monte bianco

Mont Blanc a.k.a Monte Bianca – here we come!!!!

Tips travel bersama Kak Kep :

  • Jalanraya dalam bandar Milan memang memeningkan. So just get ready with u turn.. simpan terlepas.. GPS Coordinate mark tak betul whatsoever. Untuk anak ramai macam kami not suitable untuk amik public transport. Lagipun tak survey pasal public transport. Hehe
  • Get ready with orang orang yg offer makanan burung kat area Milan Cathedral. Mula mula offer makanan burung konon konon mcm free. Lepas tuh panggil burung tenggek kat tangan kita, suruh sesape amik gambar. Pastuh caj. Caj pulak bagi 1euro takmau. 2 euro takmau. Sudahnya dia rampas semua yang ada dalam tangan kita. Bahaya. Kak Kep nampak sendiri dia rampas. Kami memang tak layan benda benda macam tuh. Huhu.
  • Kalau nak gerak banyak negara macam kami. Beli simkad tiap negara adalah pilihan yang kurang tepat. Better activate roaming nombor negara asal kita. Susah kalau apa apa nak contact kalau tak roaming. Refer dengan telco company untuk rate yang berpatutan.

Screen Shot 2014-10-05 at 10.36.40 PM

Hubungi kami segera

Whatsapp/SMS/Call

011 2526 6427 @ 012 420 7544

PM di Facebook : Hasliana Md Saad / CaptVitamin

Like page : CaptVitamin

Email : hasliana.mdsaad@gmail.com

Website : www.captvitamin.com

* DISCLAIMER : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge