Vitamin untuk kesihatan keseluruhan serta sistem reproduktif lelaki

Kau share, Kau hado!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Seperti biasa lelaki memang ambil mudah bab penjagaan kesihatan luaran dan dalaman. Semuanya tak kisah. Asal boleh. Mandi pun, kadang kadang dengan seketul sabun tuh la dari hujung rambut sampai hujung kaki. Berbeza dengan wanita. Memang peduli semua benda dari atas sampai bawah.

Termasuk dalam bab penjagaan kesihatan dalaman. Vitamin tuh macam ‘alien’ barangkali untuk mereka. Kadang kadang sampai dah sediakan depan mata pun masih liat nak telan. Kalau boleh nak manja dengan isteri, sampai isteri terpaksa letak vitamin dalam tangan. Baru nak telan. Sebenarnya, lelaki paling penting untuk ambil vitamin vitamin nih.


Mana tidak, lelaki sebagai ketua keluarga. Kuat bekerja nak menyara keluarga. Di pejabat tertekan dengan pelbagai masalah pejabat. Yang bekerja di kilang terdedah dengan pelbagai habuk dan asap, jadi badan mudah rosak disebabkan pencemaran pencemaran ini.

Lelaki juga merupakan golongan yang mempunyai risiko yang tinggi dalam menghadapi pelbagai masalah kesihatan seperti penyakit jantung, penyakit kencing manis, obesiti, strok dan banyak lagi.

Ada di antara mereka yang mengalami perubahan hormon seawal usia 30 tahun yang membawa kepada masalah kesihatan yang rumit dalam hidup mereka seperti :

  • Mati pucuk
  • Pembesaran prostat
  • Kelesuan
  • Kurang tenaga dan stamina 

Program Men’s Vital Health Shaklee membekalkan nutrisi terbaik untuk kesihatan lelaki. Terdiri daripada 


  • Membantu mengurangkan risiko sakit jantung
  • Mengurangkan keradangan
  • Menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.

  • Antipenuaan
  • Memperbaiki parut
  • Melindungi jantung
  • Memperbaiki arthritis
  • Antioksidan yang kuat
  • Menghalang keguguran
  • Kelestarian seksual dan tenaga
  • Meningkatkan reproduktif dan kesuburan


Zink sangat penting dalam menangani gangguan prostat. Kekurangan zink menyebabkan pembesaran kelenjar prostat dan menjadikannya terdedah kepada kanser . Ia adalah dinasihatkan untuk mengambil 15mg zink setiap hari, di bawah pemerhatian rapi perubatan, apabila mengalami masalah prostat.
Antara kebaikan mengambil set ini ialah : 
  • Memelihara kesihatan prostat.
  • Meningkatkan kecergasan dan kesihatan badan.
  • Memelihara jantung yang sihat.
  • Membantu mengekalkan tekanan darah normal.
  • Mengawal tahap kolesterol yang sihat.

Harga mampu milik yang ditawarkan oleh Shaklee untuk dapatkan set ini sesungguhnya memang sangat berbaloi untuk suami tersayang. Kalau rasa rasa taktau nak hadiahkan suami sempena hari jadinya, apa kata hadiah set ini. Kesihatan berpanjangan yang tidak ternilai harganya. Sanggup ke kita sebagai isteri berterusan tengok  suami setiap kali balik kerja terus lembik dan tak boleh buat apa apa. Hubungi nombor di bawah untuk pesanan Set Men’s Vital Health sekarang dan jadi ahli Shaklee untuk penjimatan berganda.

Hubungi kami segera

Whatsapp//SMS/Call (Doha) +974 33014039
WhatsApp/SMS (Malaysia & Doha)+6 011 2526 6427
PM di Facebook : Hasliana Md Saad / CaptVitamin
Like page : CaptVitamin
Email : admin@captvitamin.com
Website : www.captvitamin.com
  
* DISCLAIMER : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge